Pagina's

vrijdag 16 maart 2012

Op het eerste gezicht: Maart

De klimmuur, voorlopig nog kaal. Benieuwd wat de passiflora dit jaar gaat doen, vorig jaar kwam hij na vijf jaar niets zomaar ineens weer terug! Er staan ook twee clematissen en twee klimrozen en een witte regen. Een wolk van bloemen binnenkort dus ;-)
De vierkantemetertuintjes moeten nog heropgevuld worden. Dit perk wordt vermoedelijk een grasperk, omdat het de warmste plek is in de tuin. Tussen de (oude) rozen en langs de buxus komt een rijtje eenjarige kruiden.
Hier is nog behoorlijk wat opruimwerk nodig ;-) Hopelijk heeft de eucalyptus, het troetelkind van Manlief, de winter goed doorstaan. De vlinderstruik zal ik niet zo kort insnoeien als vorig jaar, ik merkte dat de takken dan zwakker werden en sneller doorbogen. Maar eerst opruimen en vooral de rode munt in de perken proberen te houden (al vind ik die zee van munt in de zomer wel fijn voor limonades en zo).
De tuin ziet er maar kaal uit, maar de structuur die we er twee jaar geleden in bouwden, is nu toch duidelijk te zien. Het geraamte van de tuin helpt elk jaar weer om het werk overzichtelijk te houden en dat was de bedoeling. Als alles toegegroeid is, kun je in ons tuintje van nauwelijks 200 vierkante meter bijna niet zien wie er allemaal in de tuin ligt/zit of speelt. Erg leuk ;-) Nu nog even de boer aanmanen om de knotwilg eindelijk eens te knotten, het is meer dan vijf jaar geleden. Anders worden wij binnenkort weer overspoeld door pluizen, niet leuk als je net aan de barbecue zit ...

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke tuin met een prachtig, rustgevend vergezicht!
  Door de stevige winters van de laatste jaren bloeide onze passiebloem - tegen de zuidmuur - pas heel bescheiden in oktober. Te laat dus i.v.m. de dan optredende nachtvorsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons bloeide de passiflora altijd erg uitbundig, tot hij plots een paar jaar niets meer deed. We lieten de wortel zitten en toen zag ik plots weer scheuten zitten :-) Ik ben benieuwd wat het dit jaar zal worden. Foto's volgen zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tuin en leuk om jouw blogstukjes te lezen, de gezelligheid van dat tuinieren in je tuin, het theetje met de crumbeltaart in de eerste lentezon kan je zo voelen! Welkom in blogland, je hebt trouwens een mooie header (foto)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk dat jullie besloten tuin dan zo uitgeeft op dat open landschap! Maar zo'n Eucalyptus - wordt dat geen grote boom voor een kleine tuin?
  Wat zie ik daar rechts in het landschap? Is dat een watertoren?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De eucalyptus heeft het niet gered :-( Wordt inderdaad een zeer grote boom, dus misschien al zo goed ...
  De toren die je ziet is de bloemsilo van onze buurman, de bakker ... Niet zo leuk om naar te kijken, maar in de zomer verbergt het loof van de bomen wel veel. Ons terras is met opzet zo gemaakt, dat we er niet rechtstreeks naar kunnen kijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen