Pagina's

maandag 16 juli 2012

Regenseizoen

Wat had ik me de zomer in de tuin anders voorgesteld! Regen, regen en nog eens regen ... Hopelijk wordt het tweede deel van de vakantie beter!
Wat heb ik intussen in de tuin gedaan? Niet veel, door die regen natuurlijk. Wel heb ik alle aalbessen kunnen oogsten en ook de frambozen deden het goed dit jaar.
We oogstten uit de moestuintjes drie kleine bloemkooltjes, een paar miniwortels en een klein vergiet vol erwten en boontjes. Ook drie ferme bieten stonden op het menu.
Nu zijn de kolen nog aan het groeien, net als de aardappelen. En dat zal wellicht het laatste zijn wat er dit jaar uit de tuin komt.
Voor de rest houden we ons veel bezig met binnenwerk. Manlief heeft twee weken verlof en we zijn weer aan het verbouwen geslagen met als resultaat weer een kamer die af is. Oef. Waarom kruipt in die allerlaatste afwerking toch zoveel tijd?
Na het schilderen en behangen is er voor mij weer minder te doen, dus hou ik me bezig met alweer een zomerklus: het uitruimen van kasten. Ongelooflijk hoeveel 'brol' daar in een paar maanden in sluipt. Grondige kuising levert een fris gemoed op. Als het niet regent houden we ons bezig met de vakantieaanwinst: de pingpongtafel.
Na het lezen van de voedselzandloper en de recent ontdekte melkintolerantie van Dochterlief is het voedingspatroon hier enigszins gewijzigd. Geen koemelk meer, maar van de geitenboerderij wat verderop. Bijna geen aardappelen, brood, pasta en rijst meer en voor de rest veel groenten en fruit, waartoe de tuin zeker bijdroeg!
Staan nog op de planning: het schilderen van de schilderdeuren en deurposten, het behangen van traphal nummer twee en dito afwerking en misschien, heel misschien kan ook traphal nummer één aangepakt worden. De centen moeten ook meewerken natuurlijk ;-)

Een paar rozen uit de tuin, helaas niet ontsnapt aan regenschade. Maar ze geuren heerlijk!

Het fluitketeltje dat ik al mijn hele leven wil, staat nu te blinken op mijn fornuis.
Pas echt zal het zijn als ik het in de nieuwe keuken op mijn gasfornuis kan gebruiken, terwijl ik naar buiten kijk, desnoods maar weer naar de regen.

Snel weer tuinfoto's, als het even droog blijft!

Tuingroeten,
Inge


1 opmerking:

  1. Dat is dan ook het enige voordeel van dit nare weer: je doet - als je het kunt opbrengen - binnen wat meer... Maar het lijkt erop dat we volgende week beter weer gaan krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen